Tervetuloa Vaiha Aseman makumatkalle Mikkelin rautatieasemalle.
Suosittu Kreikkalais-Savolainen mezelounas saapuu toistamiseen Vaiha Asemalle 3.6. alkaen ja jatkuu koko kesän! Lounaspöytään on katettu herkulliset mezealkuruoat, päivittäin vaihtuva kreikkalais-savolainen lämmin pääruoka sekä jälkiruoka. Mezelounas on 16,50 €/henkilö.
VAIHA ASEMAN AUKIOLOAJAT
MA-PE klo 9.30-17
Meze -lounas klo 10.30-16
LA klo 9.30-17
Meze -lounas klo 12-16
SU klo 12-17
Meze -lounas klo 12-16
Alkupalavalikoima vaihtelee päivittäin, ohessa esimerkkejä alkuruuista
Kasvisdippivati: porkkana- ja kurkkutikkuja, pilkottua paprikaa sekä leikattuja tuoreita hedelmiä (M,G)
Kylmät kastikkeet
Hummusta (M,G,veg)
Tsatsiki-kastiketta (L,G)
Baba ganoush - munakoisotahnaa (M,G,veg)
Lämmintä pitaleipää ja tuoretta rosmariini-valkosipulileipää (M,veg)
Viininlehtikääryleitä (M,G,veg)
Spanakopita eli taikinoitua feta-pinaattipiirakka (L)
Sitrusmarinoituja hiillosmuikkuja (M,G)
Kevyesti savustettuja maalaismakkaroita (M,G)
Karitsanlihapullia (M,G)
Yrttimarinoituja oliiveja (M,G,veg)
Marinoitua punasipulia ja pikkusipuleita (M,G,veg)
Pikkelöityjä vihanneksia mausteisessa liemessä (M,G,veg)
Kreikkalaista fetasalaattia (L,G)
Marinoitua fetajuustoa (L,G)
Viheryrttisalaattia ja talon salaatinkastiketta (M,G,veg)
Maanantai 22.7.
Souvlaki: possunlihavarras ja yrtti-punaviinikastiketta (M,G)
Bifteki: Jauhelihapihvejä Mikkasen tilan karitsasta ja Kuvalan tilan possusta sekä kirsikkatomaattikastiketta (L,G))
Kasvismoussaka (L,G)
Paahdettua yrttiperunaa (M,G)
Kreikkalais-savolainen jälkiruokapöytä
Tiistai 23.7.
Souvlaki: Grillattuja kanavartaita lime-valkoviinivoikastikkeessa (L,G)
Stifado: Kreikkalaista punaviinihärkäpata suomalaisesta rotukarjasta (M,G)
Paahdettuja savupaprikaperunaa (M,G)
Briam: pariloituja sesongin kasviksia (M,G)
Vadelma-jogurttirahkamoussea (L)
Ravani: Kreikkalaista hunajakakkua (L)
Keskiviikko 24.7.
Voissa paistettuja ja ruisjauhoissa leivitettyjä Saimaan alueen muikkuja ja tsatsiki-kastiketta (L)
Kanagyrosta suomalaisesta kananrintafileestä ja paprika-tomaattikastiketta (M,G)
Feta-perunapyrettä (L,G)
Pariloituja sesongin kasviksia (M,G)
Tuoremustikkakiisseliä ja mintulla maustettua kermavaahtoa (L,G)
Bougatsa: vaniljatäytettyä filotaikinaleivonnainen (L)
Torstai 25.7.
Sitruunatillijogurtilla marinoituja ja gratinoituja lohivartaita (L,G)
Jauhelihamoussakaa (L,G)
Kesäkasvismunakasta ja Kreikkalaista saganakijuustoa (VL,G)
Rikkaat ritarit, kinuskikastiketta ja tuoremarjahilloketta (L)
Raikasta hedelmäsalaattia ja hunajajogurttia (L,G)
Perjantai 26.7.
Souvlaki: Grillattuja lihavartaita possun ulkofileestä ja valkosipuli-punaviinikastiketta (L,G)
Keftedes: Keittiömme tekemiä Kreikkalaisia jauhelihapullia (L,G)
Yrttiöljyssä paahdettuja lohkoperunoita (M,G)
Briam: Sesongin kasvispaistosta (M,G)
Kreikkalais-savolainen jälkiruokapöytä
LAUANTAI 27.7. JA SUNNUNTAI 28.7.
Grillattua karitsanpaahtoapaistia punaviini rosmariini-valkosipulikastiketta (M,G)
Souvlaki: kanavarrasta yrttisessä tomaattikastikkeessa (M,G)
Kanttarelli-kasvismoussakaa (M,G
Sitruuna paahdettua Teittisen tilan uuden sadon perunaa (M,G)
Suklaa-appelsiinituorejuustokakkua
Mustikka-jogurttirahkavaahtoa (L,G)
Mintulla maustettua hedelmäsalaattia (M,G)