Kreikkalais-savolainen mezelounas Vaiha Asemalla 5.6.2023 alkaen • 12,70 €

Kreikkalais-savolainen mezelounas Vaiha Asemalla 5.6.2023 alkaen • 12,70 €

Tervetuloa makumatkalle Vaiha Asemalle Mikkelin rautatieasemalle. Lounaspöytään on katettu herkulliset mezealkuruoat, päivittäin vaihtuva kreikkalais-savolainen lämmin pääruoka sekä jälkiruoka.

Kreikkalais-Savolainen mezelounas MA-PE klo 11-15 ja LA 12-20.

Mezelounas 12,70 € / henkilö

Alkuruoka - mezet

Alkupalavalikoima vaihtelee päivittäin, ohessa esimerkkejä alkuruuista

  • Kasvisdippivati -porkkana- ja kurkkutikkuja, pilkottua paprikaa sekä leikattuja tuoreita hedelmiä (M,G)
  • Kylmät kastikkeet
    - Hummusta (M,G,veg)
    - Tsatsiki-kastiketta (L,G)
    - Baba ganoush - munakoisotahnaa (M,G,veg)
    - Manteli-valkosipulikastiketta (M)
  • Lämmintä pitaleipää ja tuoretta rosmariini-valkosipulileipää (M,veg)
  • Viininlehtikääryleitä (M,G,veg)
  • Spanakopita eli taikinoitua feta-pinaattipiirakka (L)
  • Sitrusmarinoituja hiillosmuikkuja (M,G)
  • Kevyesti savustettuja maalaismakkaroita (M,G)
  • Yrttimarinoituja oliiveja (M,G,veg)
  • Marinoitua punasipulia ja pikkusipuleita (M,G,veg)
  • Paahdettua mantelia ja saksanpähkinää (M,G,veg)
  • Pikkelöityjä vihanneksia mausteisessa liemessä (M,G,veg)
  • Kreikkalaista fetasalaattia (L,G) + marinoitua fetaa
  • Viheryrttisalaattia ja talon salaatinkastiketta (M,G,veg)

Kreikkalais-savolainen lämmin pääruoka lisukkeineen ja jälkiruoka:

MAANANTAI 28.8.
Gyros: paahdettua kanakebabbia yrttisessä tomaattikastikkeessa (M,G)
Jauhelihamoussaka (L,G)
Yrttiperunaterriiniä (L,G)
Sesongin kasvispaistosta (M,G)
Kuningatarmarjarahkaa (L,G)

TIISTAI 29.8.
Souvlaki: grillattua kanavarrasta punaviini-rosmariinikastikkeessa (M,G)
Stifado: kreikkalaista lihapataa suomalaisesta rotukarjasta (M,G)
Siirappisia luomujuureksia (M,G)
Paahdettuja timjamiperunoita (M,G)
Vaniljavanukasta ja omena-puolukkakompottia (L,G)

KESKIVIIKKO 30.8.
Bifteki: Jauhelihapihviä ja punaviini-valkosipulikastiketta (L,G)
Yrttipaahdettua suomalaista kanankoipea tomaattisessa paprikakastikkeessa (M,G)
Grilliperunoita (M,G)
Sesongin kasvispaistosta (M,G)
Puolukka-toscapiirakkaa (L) sis.manteli

TORSTAI 31.8.
Ruisjauhoissa leivitettyjä ja voissa paistettuja Puulan muikkuja ja tsatsiki-kastiketta (L)
Keftedes:kreikkalaisia jauhelihapullia (L,G)
Höyrytettyjä luomuperunoita ja tillivoisulaa (L,G) luomuperunat tulee Mikkelistä Hyvösen Sepolta
Sesongin kasvispaistosta (M,G)
Baklava (L) sis.pähkinä

PERJANTAI 1.9.
Souvlaki:grillattua possunlihavarrasta kirsikkatomaattikastikkeessa (M,G)
Jauhelihamoussaka (L)
Savupaprikaperunoita (M,G)
Briam: sesongin kasvispaistosta (M,G)
Mustikkakiisseliä (M,G) ja minttujugurttia (L,G)

LAUANTAI 2.9.

Souvlaki: Grillattuja possu- ja kanavartaita punaviinikastikkeessa (M,G)
Jauhelihamoussaka (L,G)
Kalamamari: friteerattuja mustekalarenkaita ja sitruuna-valkosipulimajoneesia (L)
Briam: Sesongin kasvispaistosta (M,G)

Baklava, minttujogurttia ja marja-hedelmäsalaattia (L)
Kahvia ja haudutettua teetä

Vaiha Boksit

Tilaa kotiin valmiit jouluherkut!

Tervetuloa viettämään laatuhetkiä yhdessä Vaihaan!

Kerätkää porukka, perhe tai suku koolle ja tulkaa nauttimaan yhdessäolosta herkullisen ruokapöydän ääreen!.

Pikkujoulumenut à la Vaiha 2025

Viettäkää pikkuisen paremmat pikkujoulua á la Vaiha! Varaa pikkujoulut nyt!

Ravintola Vaiha Elias avautuu Lönnrotinkadulla tammikuussa 2026

Vaiha-ravintolat avaa ravintolan Tietotaitokortteliin Lönnrotinkadulle ensi vuoden alussa.