Aseman ranskalais-savolainen joululounas

Tapahtumapäivät

23.11.2024 - 23.12.2024

Tapahtuma-aika

klo Ma-Pe 10.30-15 / La 12-15 / Su 12-15

Tapahtumapaikka

Vaiha Asema

Ranskalais-Savolainen joululounas

Vaiha Asemalla tarjoillaan tänä vuonna erityinen ranskalais-savolainen joululounas, jossa yhdistyvät saumattomasti ranskalaisen keittiön ja savolaisen ruoanlaiton parhaat maut. Luvassa on makuja, jotka tuovat joulupöytään joulun lämpöä ja sydämellisyyttä. Tämä lounas vie makumatkalle jollaista et ole ennen kokenut, arvostetun ranskalaisen ruokakulttuurin äärelle!

VAIHA ASEMAN RANSKALAIS-SAVOLAINEN JOULULOUNAS

  • 23.11.2024 alkaen ma-pe klo 10.30-15 ja lauantaisin klo 12-15
  • 8.12.2024 alkaen su klo 12-15

RANSKALAIS-SAVOLAINEN JOULULOUNAS 17,50€/henkilö
Alkupalapöydän-, välijuustojen ja jälkiruokapöydän kattaus.
Lämmin pääruokavaihtoehto vaihtuu päivittäin.

Viheryrttisalaattia (M,G)
Ranskalaista salaatinkastiketta (M,G)

Graavattua lohta (M,G)

Salade Niçoise Revisitée -Nizzansalaatti ala Savo: Hiillostettuja Saimaan alueen muikkuja, kirsikkatomaattia, marinoituja oliiveja, pehmeäksi keitetyt kananmunat, paahdetut perunat, tuoreita vihreitä papuja, sitruuna-vinaigrette (M,G)
Salade de Lentilles Vertes au Saumon Fumé  - Vihreä linssisalaatti savulohen kanssa (M,G)
Salade de Quinoa à la Française - Ranskalainen kvinoasalaatti (M,G)
Salade de Légumes Grillés et Pesto - Pestomarinoitua paahtokasvissalaattia (L,G) sis. pähkinä
Punajuuri-chevresalaattia ja paahdettua pähkinää (VL,G)
Kana- tai kasvisterriiniä (L,G) ja mustaherukkahyytelöä (M,G)

Keittiömme paistamaa suomalaista joulukinkkua (M,G)
Asemapäällikön joulusinappia (M,G)

Leipurimme leipäpöytä
Maalaisleipää / Campagne (M)
Maalaispatonkia / Baguette paysanne (M)
Yrttituorejuustolevitettä (L)
Voita (L)

Jälkiruokapöydässä joka päivä päivittäin vaihtuvan jälkiruuan lisäksi;
Ranskalainen juustotarjotin
Roquefort -juustoa /briejuustoa ja suomalainen emmentaljuustoa (L)
Vaniljalla maustettua tomaattihilloketta (M,G)
Piparkakkuja (M)

Café parisien tummapaahtoista ranskalaista kahvia
Haudutettua teetä


MAANANTAI 9.12.

Punajuuri-chevresosekeittoa (VL,G) ja krutonkeja (M)
***
Joululaatikoita (imelletty peruna, porkkana tai lanttu)
Valkosipuli-rosmariiniperunaa (L,G)
Ratatouillekasviksia (M,G)
***
Appelsiini-timjamivoissa paistettua suomalaista kanan rintafilettä punaviini-rosmariinikastikkeessa (M,G)
***
Vaniljaista riisivanukasmoussea ja marjakompottia (L,G)

TIISTAI 10.12.
Bouillabaisse - ranskalainen kalakeitto (M,G)
***
Joululaatikoita (imelletty peruna, porkkana tai lanttu)
Valkosipuli-rosmariiniperunaa (L,G)
Ratatouillekasviksia (M,G)
***
Yön yli haudutettua suomalaista tryffelipossua ja punaviini-aprikoosikastiketta (M,G)
***
Karpalokiisseliä (M,G) ja kermavaahtoa (L,G)

KESKIVIIKKO 11.12.
Pinaattikeittoa ja keitettyjä Paunolan tilan kananmunia (L,G)
***
Joululaatikoita (imelletty peruna, porkkana tai lanttu)
Valkosipuli-rosmariiniperunaa (L,G)
Ratatouillekasviksia (M,G)
***
Paistettua suomalaista kirjolohta fenkoli-tillivoikastikkeessa (L,G)
***
Tarte aux Agrumes - Sitrustorttu (L,G)

TORSTAI 12.12.
Tomaatti-basilikakeittoa (L,G)
***
Joululaatikoita (imelletty peruna, porkkana tai lanttu)
Valkosipuli-rosmariiniperunaa (L,G)
Ratatouillekasviksia (M,G)
***
Chevre-kuorrutettuja jauhelihapihvejä ja pistou-kastiketta (VL,G)
***
Pavlova à la Française

PERJANTAI 13.12.
Kermaista maa-artisokkakeittoa (L,G)
***
Joululaatikoita (imelletty peruna, porkkana tai lanttu)
Valkosipuli-rosmariiniperunaa (L,G)
Ratatouillekasviksia (M,G)
***
Cordon Bleu eli ranskalainen possunleike kinkku-juustotäytteellä ja aiolia (M,G)
***
Piparkakku-suklaamousse ja vadelmamelbaa (L)

LAUANTAI 14.12.
Fenkolisosekeittoa (L,G)
***
Joululaatikoita (imelletty peruna, porkkana tai lanttu)
Valkosipuli-rosmariiniperunaa (L,G)
Ratatouillekasviksia (M,G)
***
Yrttiliemessä haudutettua ylikypsää Kuvalan tilan possua ja tummaa viikunakastiketta (M,G)
Coq au vin eli kukkoa viinissä (M,G)
***
Bûche de noël - ranskalainen jouluhalko (L) *saattaa sisältää pähkinää

SUNNUNTAI 15.12.
Fenkolisosekeittoa (L,G)
***
Joululaatikoita (imelletty peruna, porkkana tai lanttu)
Valkosipuli-rosmariiniperunaa (L,G)
Ratatouillekasviksia (M,G)
***
Yrttiliemessä haudutettua ylikypsää Kuvalan tilan possua ja tummaa viikunakastiketta (M,G)
Coq au vin eli kukkoa viinissä (M,G)
***
Bûche de noël - ranskalainen jouluhalko (L) *saattaa sisältää pähkinää


MAANANTAI 16.12
Talvikurpitsakeittoa (L,G)
***
Joululaatikoita (imelletty peruna, porkkana tai lanttu)
Valkosipuli-rosmariiniperunaa (L,G)
Ratatouillekasviksia (M,G)
***
Normandialaista siiderikanaa suomalaisesta kanan rintafileestä (L,G)
***
Hedelmäsalaattia (M,G) ja kermavaahtoa (L,G)

TIISTAI 17.12.
Perinteistä kalakeittoa (L,G)
***
Joululaatikoita (imelletty peruna, porkkana tai lanttu)
Valkosipuli-rosmariiniperunaa (L,G)
Ratatouillekasviksia (M,G)
***
Pariloituja pannupihvejä, karamellisoitua sipulia ja dijonsinappi-kermakastiketta (L,G)
***
Uuniomena tarte tatin ja kanelikermaa (L)

KESKIVIIKKO 18.12.
Kermaista palsternakkakeittoa (L,G)
***
Joululaatikoita (imelletty peruna, porkkana tai lanttu)
Valkosipuli-rosmariiniperunaa (L,G)
Ratatouillekasviksia (M,G)
***
Provencelaista lihapataa suomalaisesta rotukarjan lihasta ja possusta (M,G)
***
Mango-persikkapannacotta (L,G)

TORSTAI 19.12.
Creme ninon eli mintulla maustettua tuorehernekeittoa (L)
***
Joululaatikoita (imelletty peruna, porkkana tai lanttu)
Valkosipuli-rosmariiniperunaa (L,G)
Ratatouillekasviksia (M,G)
***
Ruisjauhoissa paneroituja ja voissa paistettuja Saimaan muikkuja ja remouladekastiketta (L)
***
Suklaa-appelsiinimoussea (L,G)

PERJANTAI 20.12.
Kuohkeaa metsäsienikeittoa (L,G)
***
Joululaatikoita (imelletty peruna, porkkana tai lanttu)
Valkosipuli-rosmariiniperunaa (L,G)
Ratatouillekasviksia (M,G)
***
Appelsiini-hunajaglaseerattua kalkkunan leikettä punaviini-viikunakastikkeessa (M,G)
***
Jouluhalko eli Bûche de Noël


LAUANTAI 21.12.
Myskikurpitsasosekeittoa (L,G)
***
Joululaatikoita (imelletty peruna, porkkana tai lanttu)
Valkosipuli-rosmariiniperunaa (L,G)
Ratatouillekasviksia (M,G)
***
Pistou kuorrutettua suomalaista kirjolohta ja beurre blanc -kastiketta (L,G)
Burgundinpataa suomalaisesta possusta ja naudasta (M,G)
***
Herkullinen jouluinen jälkiruokapöytä

SUNNUNTAI 22.12.
Myskikurpitsasosekeittoa (L,G)
***
Joululaatikoita (imelletty peruna, porkkana tai lanttu)
Valkosipuli-rosmariiniperunaa (L,G)
Ratatouillekasviksia (M,G)
***
Pistou kuorrutettua suomalaista kirjolohta ja beurre blanc -kastiketta (L,G)
Burgundinpataa suomalaisesta possusta ja naudasta (M,G)
***
Herkullinen jouluinen jälkiruokapöytä


MAANANTAI 23.12.
Tomaattikeittoa (L,G)
***
Joululaatikoita (imelletty peruna, porkkana tai lanttu)
Valkosipuli-rosmariiniperunaa (L,G)
Ratatouillekasviksia (M,G)
***
Maissipaneroitua suomalaista kanaa ja bearnaisekastiketta (L)
***
Herkullinen jouluinen jälkiruokapöytä