Aseman ranskalais-savolainen lounas

Tapahtumapäivät

11.11.2024 - 15.11.2024

Tapahtuma-aika

klo 10:30-15

Tapahtumapaikka

Vaiha Asema

Vaiha Aseman syksyn ja joulunajan lounaille katetaan makuja eri puolilta Ranskaa.

Ranskalainen ruoka on yksi maailman arvostetuimmista - eikä turhaan!
Tutustu rankalaisen keittiön makumaailmaan. Ranskalainen ruoka on täynnä klassikkoja bouillabaissesta ratatouilleen sekä crème brûléesta tarte tatin -piirakkaan. Hienostuneet ruokalajit tulevat ensimmäisenä mieleen maan ruokakulttuurista, mutta Ranska on tunnettu myös maukkaista maalaisruoista ja toinen toistaan herkullisemmista jälkiruoista sekä leivonnaisistaan.

Runsaasta alkupalapöydästä ja päivittäin vaihtuvista pääruoista voit maistaa laajalla kirjolla ranskalais-savolaisia makuja – suomalaisista huippuraaka-aineista tehtyinä!


Ranskan makuja katettuna:
14.10.–22.12. ma-pe klo 10.30–15
23.11. alkaen myös lauantaisin klo 12–15
8.12. alkaen myös sunnuntaisin klo 12–15 


MAANANTAI 11.11.
Juustoista parsakaalikeittoa (L,G)
Glaseerattua Kuvalan tilan possua ja tummaa appelsiinikastiketta (M,G)
Kotiruoka: Lyonin kana suomalaisesta kananpojasta (L,G)
Paistettuja maalaisperunoita (L,G)
Provencalelaista kasvispaistosta (M,G)
Ranskalainen herkullinen jälkiruokapöytä

TIISTAI 12.11.
Ranskalaista kalakeittoa bouillabaisse ja aiolia (L,G)
Vuohenjuustobroileria punaviini-balsamicokastikkeessa (G)
Kotiruoka: Emmentaljuustolla kuorrutettua hiillosmakkarapihviä (L,G)
Paistettua grilliperunaa (M,G)
Kirsikkatomaatti-kurpitsapaistosta (M,G)
Kuningatarmarjamoussea (L,G)
 
KESKIVIIKKO 13.11.
Juures-fenkolisosekeittoa (L,G)
Ranskalaiset maalaislihapullat tomaattikastikkeessa (L,G)
Kotiruoka: Sitruunavoissa paistettua puna-ahvenfilettä rapu-valkoviinivoikastikkeessa (L)
Maalaislohkoperunoita (L,G)
Ratatouille-kasviksia (M,G)
Tarte aux Agrumes - Sitrustorttua (L)
 
TORSTAI 14.11.
Pot au saucisses – ranskalainen makkarapata (M,G)
Paahdettua suomalaista kirjolohta ja lime-hollandaisekastiketta (G)
Kotiruoka: Paistettua possunfilettä omenasiideri-kastikkeessa (L,G)
Tilliperunapyrettä (L,G)
Kasvispaistosta (L,G)
Pavlova à la Française (L)

PERJANTAI 15.11.
Metsäsienikeittoa (L,G)
Paneroitua possunfilettä konjakki-pippurikastikkeessa (L)
Kotiruoka: Kotiruoka: Coq au vin eli kukkoa viinissä suomalaisesta kananpojasta (L)
Savupaprikaperunoita (M,G)
Kasvispaistosta (M,G)
Leipurimme porkkanaleivos ja appelsiinituorejuustoa (L)

- - - 

Katso muiden Vaiha-ravintoloiden LOUNASLISTA 

- - - 

VAIHA ASEMAN LOUNASHINNAT:

LOUNAS 13,50 € (sis. keiton, runsaan salaattipöydän, leipurin leivät, kahta eri pääruokaa lisukkeineen, jälkiruoka, kahvi/tee, jäävesi, kotikalja) 
KOTIRUOKALOUNAS 11 € (sis. keiton, runsaan salaattipöydän, leipurin leivät, kotiruokalounaan pääruokavaihtoehdon lisukkeineen, jälkiruoka, kahvi/tee, jäävesi kotikalja) 
KEVYT LOUNAS 10,50 € (sis.runsaan salaattipöydän, päivän keitto, leipurin leivät, jälkiruoka, kahvi/tee, jäävesi, kotikalja) 
SENIORILOUNAS eläkeläiskortilla -10 % (etu ei koske kevytlounasta, eikä take away -lounasta. Etua ei voi yhdistää muihin tarjouksiin) 
LASTEN RUOKAILU VAIHASSA
Lapset 4-12 vuotta 7€
Alle 4 -vuotiaat 3,50€

TAKE AWAY -HINNASTO
Take away -lounas ilman keittoa 12,50 €
Take away -koko lounas 13,70 €
Hinnat sisältävät kertakäyttöastiat

Paperikassi 0,50 €