Vaiha Asema – tunnelmallinen ravintola Mikkelissä

Tunnelmallinen 1880-luvulla rakennettu asemarakennus luo upeat puitteet niin ruokailuun, kokoustamiseen, kahvitteluun kuin juhliinkin.

<

>

Ma
Ti
Ke
To
Pe
La
Su

Aseman Herkkulounaalla

Vaihan lounas katettuna ma-pe klo 10.30-15.00

Myös take away!

MAANANTAI 14.6.
Kermaista nokkoskeittoa (L,G) ja paahdettuja kurpitsansiemeniä (M,G)
Vaihan jauhelihapullia mummon ruskeaakastiketta (L)
Kasvis-halloumjuustomunakasta (G)
Persiljaperunapyrettä (L,G)
Hunaja-glaseerattuja punajuuria (M,G)
Artesaanileipurimme raparperimurupiirakkaa (L)

TIISTAI 15.6.
Makkarakeittoa Kuvalan tilan makkarasta (M,G)
Pariloitua kotimaista kananrintafilettä tikka-masalakastikkeessa (L,G)
Härkä-perunavuoka kotimaisesta rotukarjasta (L,G)
Kevätsipuli-parmesaanirisottoa (L,G)
Varhaiskaali-kasvispaistosta (M,G)
Mansikka-limerahkaa (L,G)

KESKIVIIKKO 16.6.
Inkivääri-kurpitsakeittoa (L,G) ja krutonkeja (M)
Kevyesti savustettua kotimaista ylikypsää possunkassleria kirsikkatomaattikastikkeessa (M,G)
Lohi-mozzarellajuustolasagnettea (L)
Paprikaperunoita (M,G)
Höyrytettyjä pesto-porkkanoita (L,G)
Omenakaurapaistosta ja vaniljakermaa (L)

TORSTAI 17.6.
Borschkeittoa (M,G) ja smetanaa (L,G)
Fish and chips a`la Vaiha:
fritattua ja paneroitua kalaa, lohkoperunoita ja sitruuna-aiolia (M)
Jauheliha-makaronilaatikkoa (L)
Muhennettuja sesongin kasviksia (L,G)
Leipurimme muhkeat mokkapalat (L)

PERJANTAI 18.6.
Juustoista parsakaalikeittoa (L,G)
Yrttivoissa paistettua kotimaista possunfileleikettä bearnaisekastikkeessa (L)
Leipurimme kana-tomaattipizzaa (L)
Kermaperunoita (L,G)
Chimichurrikasviksia (M,G)
Vanilja-sitruunapannacottaa ja vadelmakompottia (L,G)

Lounas 10,70 €
(sis. keiton, runsaan salaattipöydän, leipurin leivät, päivän lämmin pääruoka, jälkiruoka, kahvi/tee, jäävesi)
Kevyt lounas 8,70 €
(sis. runsaan salaattipöydän, päivän keitto, leipurin leivät, jälkiruoka, kahvi/tee, jäävesi)
Take away -lounas 9,70 €
(sis. alkusalaatti, pääruoka, jälkiruoka)
Seniorilounas eläkeläiskortilla -15 %

Aseman Saimaabrunssi

Katettuna Vaiha Asemalla lauantaisin klo 12.00-15.00 ja sunnuntaisin (27.6.-1.8.) klo 12-15

Myös take away!

Aseman artesaanipitsaa (VL)

Viheryrttisalaattia (M,G)

Vaihan salaatinkastiketta (M,G)

Vaihan kasvispikkelssiä (M,G)

Hyrskykurkkuja (M,G)

Tomaatti-sipulisalaattia (M,G)

Kapris-perunasalaattia (M,G)

Nokkosmunakasta (G)

***

Graavattua lohta (M,G)

Sillivalikoima (M,G)

Hiillostettua muikkua lasimestarin tapaan (M,G)

Savulohta ja Kuvalan tilan palvipossua ruisnapilla (L)

Pestomarinoitua paahtojuures-kvinoasalaattia (L,G)

***

Tsatsikikastiketta (L,G)

Hummusta (M,G)

Vaiha Gourmet Asila punasipulihilloketta (M,G)

***

Vaihan juureen leivottua maalaisleipää ja ruisleipää

Voita ja yrttilevitettä (L)

***

Sesongin kasvispaistosta (M,G)

Paistettuja makkaroita, bratwurstia ja ryytisinappia (M,G)

Pitkään haudutettua Pienikankaan tilan highlanderia punaviini-pekonikastikkeessa (M,G)

***

Kuusenkerkkä-mansikkashotti (L,G)

Paistettuja Aseman vohveleita (L)

Raparperifinancier (L)

Minicroisantteja (L)

Pikkuleipiä (L)

***

Kermavaahtoa (L,G)

Hedelmäistä marjasalaattia (M,G)

Omenahilloa, marjahilloa, appelsiinimarmeladia (M,G)

***

Jäävettä, Vaiha gourmet Vuoren mansikkamehua, Vaiha Gourmet Säynätin sekamehua, tuoremehua

Luomukahvia ja haudutettua luomuteetä

Saimaaabrunssi 28 € / henkilö

Herkullinen à la carte menu.

Tutut raaka-aineet

Keittiömme punaisena lankana on tehdä maukasta ja mutkatonta ruokaa lähellä tuotetuista ja sesongin mukaisista puhtaista raaka-aineista. Hyvät ja laadukkaat raaka-aineet yhdistettynä keittiöhenkilökuntamme ammattitaitoon on resepti jonka tuloksesta pääset nauttimaan Vaihassa.

Kausittainen valikoima

Tule herkuttelemaan rennosti lounaan äärelle tai kausittain vaihtuvan à la carte -listan annoksilla. Hyvän ruoan seuraksi Vaihasta löytyy valikoima viinejä, oluita sekä siidereitä.

Vaiha siis parempaan ja tule Vaihaan!

Varaa pöytä etukäteen.