Essen wie Hessen!
Tervetuloa Vaihan Saksa-viikoille!

Vaiha Asemalla vietetään 15.−30.10. Saksa-viikkoja, joilla herkutellaan savolaishesseniläisen fuusio-keittiön parhaita paloja sekä viihdytään iloisessa saksalaisessa tunnelmassa. Lähde mukaan makumatkalle Hesseniin nauttimaan rouheaa ja rehevää saksalaista ruokaa ja juomaa savolaisella tvistillä.

Saksa-viikkojen ohjelmassa on luvassa viihdyttäviä makupaloja

Miltä kuulostaisi viinitasting ja elävä musiikki, saksalaiseen tapaan tietenkin? Tai takataskussa saksalainen ravintolasanasto tulevia makumatkoja varten? Tätä ja tietenkin maistuvia Saksan ja Savon herkkuja tarjoillaan Vaiha Asemallla 15.−30.10. maanantaista lauantaihin. Muista myös perjantai-iltojen iloittelut saksalaisten Schlagereiden tahdissa!

Tutustu Vaihan Saksa-viikkojen ohjelmaan ja tule viihtymään!

Saksa lautasella -á la carte Vaiha Asemalla

Saksa-viikkojen á la carte -annoksia tarjoillaan Vaiha Asemalla 15.–30.10. perjantaisin klo 15–21 sekä lauantaisin klo 12–21 (keittiö on auki klo 20.30 asti).

Saksa lautasella -à la carte

Makumatkalle lähtö näiden herkkujen kautta:

Flammkuchen eli Saksalaista ohutta pizzaa (L)

Valitse haluamasi täyte:

Savumuikku, paprika, punasipuli, tilliranskankermaa

12€

Kuvalan tilan maalaispalvi, Jukolan cheddar, punasipuli, tomaatti

12€

Suppilovahvero, kesäkurpitsa, punasipulia ja Kappelin tilan sinihomejuusto

12€

Alkuruokia

Hesseniläis-savolainen alkupalalautanen: 
keittiömestareiden parhaita makuja Savosta ja Hessenistä

Alkuruoka 12€/Pääruoka 22€

Myskikurpitsakeittoa (L,G) ja paahdettua valkosipuli-rosmariinileipää (M)

Alkuruoka 8€/Pääruoka 12€

”Hessischer Lohplatz” hesseniläistä kinkkupirakkaa Kuvalan tilan maalaispalvista ja viheryrttisalaattia (L)

8€

Muikkukukkosta, hesseniläistä vihreää kastiketta eli Grüne Soßea, tillikurkkua ja kirkasta kapris-perunasalaattia (L)

8€

Pääruokia

Vaihan Spätzle-pastaa eli saksalaista pastaa

Täytevaihtoehdot:

Paahdettua myskikurpitsaa, tomaattia, basilikaa ja Kappelin juustolan valkohomejuustoa

14€

Savulohi, kurpitsa, kirsikkatomaattia, tilliöljyä

14€

Rapeaa Kuvalan tilan rapeaa pekonia, tomaattia, kananmunakeltuainen ja parmesan-yrttisalaattia (L)

14€

Kalapääruokia

Ruispaneroituja ja voissa paistettuja Pihlajaveden  muikkuja ja hesseniläistä vihreää kastiketta ”Grüne Soße”, 
perunamuussia sekä puolukkaa (L)

16€

Kevyesti savustettua kotimaista kirjolohta sesongin sienikastikeessa, perunaknöödeliä ja hunajajuureksia (L,G)

18€

Lihapääruokia

Hesseniläinen makkarapannu:
Valikoima laadukkaita pientuottajamme bratwursti-makkaroita, muhennettua hapankaalia ja papu-sipulipaistosta sekä perunamuussia (L,G)

18€

Paahdettua Hauhalan hanhifarmin hanhenrintafilettä (56 astetta), haudutettua punakaalia, perunakrokettia ja omenaviinikastiketta (L,G)

25€

Kuvalan tilan possun Schnitzel Vaihan tapaan, ranskanperunoita ja hernepyrettä sekä papu-punasipulipaistosta (L)

21€

Paneroitua Kuvalan tilan rapeaa porsaanfileleikettä ja sesongin sienikastiketta, ranskalaisia sekä sesongin kasvispaistosta (L)

21€

Omenaliemessä haudutettua Kuvalan tilan mureaa possunpotkaa olutkastikkeessa, haudutettua hapankaalia, hunajajuureksia ja perunaknöödeli (L,G)

21€

Jälkiruoka

”Apfelkuchen” Vaihan lämmintä omenatorttua ja Siiskosen vaniljajäätelöä (L)

6€

”Frankfurter Kranz” täytetty kahvikakku

6€

”Schwarzwälder Kirschkuchen” Vaihan  kirsikkatäytekakkua (L)

6€

”Käsekuchen” Juustokakkua ja marjakompottia (L)

6€

Vitriinisuolaiset

Päivän lämminleipä ja perunasalaattia: Bratwursti ja frikadelli

Täytettyjä sämpylöitä

Pretzeleitä

Croisantteja suolaisena ja makeana

Makeita leivonnaisia 

Saksalais-savolainen lounas joka arkipäivä

Vaiha Asemalla tarjoillaan Saksa-viikkojen ajan savolaishesseniläisiä makuja joka arkipäivä 18.10–29.10. klo 10:30–15.

Tutustu lounaslistaan.

Lauantain Mittagessen eli lounas saksalaisella tvistillä 

Saksa lautasella à la carte -annosten lisäksi Saksa-viikkojen lauantaina 16. ja 23.10. klo 11–15 tarjoillaan  Mittagessen -lounasta saksalaisella tvistillä. 

Seuraa ilmoitteluamme Viikonloppulounas-sivullamme.

Saksa-viikkojen ohjelma

Saksa-viikoilla tapahtuu!

Tutustu tästä Saksa-viikkojen yksityiskohtaiseen ohjelmaan.

(Pidätämme oikeudet muutoksiin ohjelmassa)

Saksa-viikkojen tärpit

Klikkaa kuva suuremmaksi

Vaihan Saksa-viikkojen perjantai-illoissa juhlitaan!

Saksa-viikkojen perjantai-iltoina 15. ja 22.10. Vaiha Asemalla pidetään lystiä! Maistuvan illallisen lisäksi nautitaan rennonreippaasta saksalaisesta ilottelusta sekä asianmukaisesta oluttupa- ja Schlager-musiikista Martin Berka -duon esittämänä. Menoa riittää aina pikkutunneille asti. Perjantaina 15.10. on lisäksi mahdollisuus osallistua viinitastingiin. 

Tervetuloa viihtymään Vaiha Asemaan ja maistelemaan saksalaisia ja savolaisia herkkuja ja juomia! Tutustu Saksa-viikkojen ohjelmaan

Martin Berka Goes Schlager on duo, jossa kaksi iloista musikanttia soittaa teeman mukaista saksalaista oluttupamusiikkia.Yhtyeen solistina on saksalainen instrumenttien multitaituri Martin Berka, jolloin aidot oluttupalaulut ja saksalaiset schlagerit saadaan raikumaan autenttisesti!

Mitä Hessen tekee Vaihassa?

Vaiha Aseman ja Saksan Hessenin yhteisen kulinaarisen konseptin tarina alkoi tammikuussa 2018 maailman suurimmassa elintarvikealan tapahtumassa, Grüne Wochessa, Berliinissä. Vaihan keittiömestari ja yrittäjä Teemu Kaijanen kohtasi messuilla toisen lähiruoan ystävän, hesseniläisen keittiömestarin ja tunnetun TV-kokin, Reiner Neidhartin.

Siitä alkoi kehittyä ”soppa”jos toinenkin, ja nyt saamme nauttia tämän yhteistyön hedelmistä Vaiha Aseman ravintolassa. Keskiössä ovat lähiruoka ja aidot maut – niin Saksan kuin Savonkin sydämestä.