Essen wie Hessen!
Tervetuloa Vaihan Saksa-viikoille!
Vaiha Asemalla vietetään 15.−30.10. Saksa-viikkoja, joilla herkutellaan savolaishesseniläisen fuusio-keittiön parhaita paloja sekä viihdytään iloisessa saksalaisessa tunnelmassa. Lähde mukaan makumatkalle Hesseniin nauttimaan rouheaa ja rehevää saksalaista ruokaa ja juomaa savolaisella tvistillä.
Saksa-viikkojen ohjelmassa on luvassa viihdyttäviä makupaloja
Miltä kuulostaisi viinitasting ja elävä musiikki, saksalaiseen tapaan tietenkin? Tai takataskussa saksalainen ravintolasanasto tulevia makumatkoja varten? Tätä ja tietenkin maistuvia Saksan ja Savon herkkuja tarjoillaan Vaiha Asemallla 15.−30.10. maanantaista lauantaihin. Muista myös perjantai-iltojen iloittelut saksalaisten Schlagereiden tahdissa!
Tutustu Vaihan Saksa-viikkojen ohjelmaan ja tule viihtymään!
Saksa lautasella -á la carte Vaiha Asemalla
Saksa-viikkojen á la carte -annoksia tarjoillaan Vaiha Asemalla 15.–30.10. perjantaisin klo 15–21 sekä lauantaisin klo 12–21 (keittiö on auki klo 20.30 asti).




Saksa lautasella -à la carte
Makumatkalle lähtö näiden herkkujen kautta:
Flammkuchen eli Saksalaista ohutta pizzaa (L)
Valitse haluamasi täyte:
Savumuikku, paprika, punasipuli, tilliranskankermaa
12€
Kuvalan tilan maalaispalvi, Jukolan cheddar, punasipuli, tomaatti
12€
Suppilovahvero, kesäkurpitsa, punasipulia ja Kappelin tilan sinihomejuusto
12€
Alkuruokia
Hesseniläis-savolainen alkupalalautanen:
keittiömestareiden parhaita makuja Savosta ja Hessenistä
Alkuruoka 12€/Pääruoka 22€
Myskikurpitsakeittoa (L,G) ja paahdettua valkosipuli-rosmariinileipää (M)
Alkuruoka 8€/Pääruoka 12€
”Hessischer Lohplatz” hesseniläistä kinkkupirakkaa Kuvalan tilan maalaispalvista ja viheryrttisalaattia (L)
8€
Muikkukukkosta, hesseniläistä vihreää kastiketta eli Grüne Soßea, tillikurkkua ja kirkasta kapris-perunasalaattia (L)
8€
Pääruokia
Vaihan Spätzle-pastaa eli saksalaista pastaa
Täytevaihtoehdot:
Paahdettua myskikurpitsaa, tomaattia, basilikaa ja Kappelin juustolan valkohomejuustoa
14€
Savulohi, kurpitsa, kirsikkatomaattia, tilliöljyä
14€
Rapeaa Kuvalan tilan rapeaa pekonia, tomaattia, kananmunakeltuainen ja parmesan-yrttisalaattia (L)
14€
Kalapääruokia
Ruispaneroituja ja voissa paistettuja Pihlajaveden muikkuja ja hesseniläistä vihreää kastiketta ”Grüne Soße”,
perunamuussia sekä puolukkaa (L)
16€
Kevyesti savustettua kotimaista kirjolohta sesongin sienikastikeessa, perunaknöödeliä ja hunajajuureksia (L,G)
18€
Lihapääruokia
Hesseniläinen makkarapannu:
Valikoima laadukkaita pientuottajamme bratwursti-makkaroita, muhennettua hapankaalia ja papu-sipulipaistosta sekä perunamuussia (L,G)
18€
Paahdettua Hauhalan hanhifarmin hanhenrintafilettä (56 astetta), haudutettua punakaalia, perunakrokettia ja omenaviinikastiketta (L,G)
25€
Kuvalan tilan possun Schnitzel Vaihan tapaan, ranskanperunoita ja hernepyrettä sekä papu-punasipulipaistosta (L)
21€
Paneroitua Kuvalan tilan rapeaa porsaanfileleikettä ja sesongin sienikastiketta, ranskalaisia sekä sesongin kasvispaistosta (L)
21€
Omenaliemessä haudutettua Kuvalan tilan mureaa possunpotkaa olutkastikkeessa, haudutettua hapankaalia, hunajajuureksia ja perunaknöödeli (L,G)
21€
Jälkiruoka
”Apfelkuchen” Vaihan lämmintä omenatorttua ja Siiskosen vaniljajäätelöä (L)
6€
”Frankfurter Kranz” täytetty kahvikakku
6€
”Schwarzwälder Kirschkuchen” Vaihan kirsikkatäytekakkua (L)
6€
”Käsekuchen” Juustokakkua ja marjakompottia (L)
6€
Vitriinisuolaiset
Päivän lämminleipä ja perunasalaattia: Bratwursti ja frikadelli
Täytettyjä sämpylöitä
Pretzeleitä
Croisantteja suolaisena ja makeana
Makeita leivonnaisia
Saksalais-savolainen lounas joka arkipäivä
Vaiha Asemalla tarjoillaan Saksa-viikkojen ajan savolaishesseniläisiä makuja joka arkipäivä 18.10–29.10. klo 10:30–15.
Lauantain Mittagessen eli lounas saksalaisella tvistillä
Saksa lautasella à la carte -annosten lisäksi Saksa-viikkojen lauantaina 16. ja 23.10. klo 11–15 tarjoillaan Mittagessen -lounasta saksalaisella tvistillä.
Seuraa ilmoitteluamme Viikonloppulounas-sivullamme.
Saksa-viikkojen ohjelma
Saksa-viikoilla tapahtuu!
Tutustu tästä Saksa-viikkojen yksityiskohtaiseen ohjelmaan.
(Pidätämme oikeudet muutoksiin ohjelmassa)

Vaihan Saksa-viikkojen perjantai-illoissa juhlitaan!
Saksa-viikkojen perjantai-iltoina 15. ja 22.10. Vaiha Asemalla pidetään lystiä! Maistuvan illallisen lisäksi nautitaan rennonreippaasta saksalaisesta ilottelusta sekä asianmukaisesta oluttupa- ja Schlager-musiikista Martin Berka -duon esittämänä. Menoa riittää aina pikkutunneille asti. Lisäksi mahdollisuus osallistua viinitastingiin.
Tervetuloa viihtymään Vaiha Asemaan ja maistelemaan saksalaisia ja savolaisia herkkuja ja juomia! Tutustu Saksa-viikkojen ohjelmaan.
Martin Berka Goes Schlager on duo, jossa kaksi iloista musikanttia soittaa teeman mukaista saksalaista oluttupamusiikkia.Yhtyeen solistina on saksalainen instrumenttien multitaituri Martin Berka, jolloin aidot oluttupalaulut ja saksalaiset schlagerit saadaan raikumaan autenttisesti!
Mitä Hessen tekee Vaihassa?
Vaiha Aseman ja Saksan Hessenin yhteisen kulinaarisen konseptin tarina alkoi tammikuussa 2018 maailman suurimmassa elintarvikealan tapahtumassa, Grüne Wochessa, Berliinissä. Vaihan keittiömestari ja yrittäjä Teemu Kaijanen kohtasi messuilla toisen lähiruoan ystävän, hesseniläisen keittiömestarin ja tunnetun TV-kokin, Reiner Neidhartin.
Siitä alkoi kehittyä ”soppa”jos toinenkin, ja nyt saamme nauttia tämän yhteistyön hedelmistä Vaiha Aseman ravintolassa. Keskiössä ovat lähiruoka ja aidot maut – niin Saksan kuin Savonkin sydämestä.