Tiedote – Vaiha-ravintoloiden uusi aluevaltaus Mikkelissä: terassiravintola Pikku Pormestari kaupungintalon sisäpihalla tarjoilee kesällä Baskimaan makuja

Tiedote – Vaiha-ravintoloiden uusi aluevaltaus Mikkelissä: terassiravintola Pikku Pormestari kaupungintalon sisäpihalla tarjoilee kesällä Baskimaan makuja

Makumatkat eri maiden keittiöihin jatkuvat Vaiha-ravintoloissa. Tulevana kesänä Mikkelin kaupungintalon sisäpihalle avautuu terassiravintola Pikku Pormestari, joka tarjoilee eurooppalaista tunnelmaa sekä Baskimaan ruokia. Lisäksi viime kesän suosittu kreikkalais-savolainen meze-lounas tekee paluun Vaiha Asemalle. 

Uusi terassiravintola jatkaa Vaiha-ravintoloiden hyvän ruuan ja yhdessäolon toimintafilosofiaa. Paikallisia tuoreita raaka-aineita hyödynnetään annoksissa mahdollisimman runsaasti.

– Haluamme luoda Pikku Pormestarista sekä mikkeliläisten että matkailijoiden kohtaamispaikan, jossa voi nauttia maistuvasta ruuasta ja laadukkaista juomista ystävien ja perheen kesken baskilaiseen tapaan, kertoo Vaiha-ravintoloiden yrittäjä Teemu Kaijanen

Pikku Pormestari on Mikkelin baskein terassiravintola 

Vaiha haluaa tuoda ensimmäisenä baskilaisen ruuan Mikkelin ravintoloihin. Pikku Pormestarin ruokavaunusta voi ostaa erilaisia pintxoja, tyypillisiä baskilaisia suolaisia alkupaloja, jotka on usein pujotettu tikkuun.

– Baskimaa tunnetaan hyvästä ruuastaan ja laadukkaista ravintoloistaan. Pintxot ovat hyvä tapa tutustua baskilaiseen ruokakulttuuriin. Ne sopivat erinomaisesti seurustelun lomassa laadukkaan kuohujuoman tai viinin kanssa nautittavaksi. Käytämme pintxoissa vain laadukkaita, mahdollisimman paljon Saimaan alueelta tulevia raaka-aineita. Haluamme kuitenkin tarjota mikkeliläisille myös uusia makuja, kuten Iberico-possua ja baskilaisia juustoja, toteaa Kaijanen.

Perjantai- ja lauantai-illoiksi Pikku Pormestariin on lisäksi suunnieilla teemallisia ruokailtoja, joilla tarjoillaan mm. paellaa. Terassiravintolassa kuullaan myös pienen kokoonpanon live-musiikkiesityksiä.

Esimakua Baskimaan ruuista voi saada äitienpäivänä ravintola Pormestarin äitienpäivälounaalla. 

Kreikkalainen ruoka maistuu sekä paikallisille että matkailijoille 

Vaiha Asemalla jatketaan tulevana kesänä kreikkalais-savolaisen meze-lounaan tarjoilua viime vuoden tapaan. Alkupalapöydässä on perinteisten kreikkalaisten ruokien lisäksi tuttuja kotimaisia makuja, kuten paikallista kalaa. Lämpimiä lounasvaihtoehtoja tarjoillaan päivittäin vaihtuvalta listalta.

– Kreikkalas-savolainen alkupalapöytä sai monipuolisuudestaan kiitosta viime kesänä. Kreikkalainen ruoka on maukasta mutta miedosti maustettua ja maistuu siksi monelle. Meillä kävi paljon esimerkiksi lapsiperheitä syömässä lomamatkallaan, kertoo Vaihan yrittäjä Anna-Kaisa Hasanen.

Ensimmäisen kerran kreikkalais-savolaista meze-lounasta pääsee nauttimaan Vaiha Asemalla pääsiäisenä. Varsinainen meze-sesonki käynnistyy Vaiha Asemalla 3.6.2024 ja jatkuu elokuun loppuun.

Lauantailounas Pormestarissa klo 11-14

Koko perheen lounaskattaus lauantaisin klo 11-14

Katso tämän viikon lounaat

Katso mitä Vaiha-ravintoloissa on tänään tarjolla

Tervetuloa viettämään laatuhetkiä yhdessä Vaihaan!

Kerätkää porukka, perhe tai suku koolle ja tulkaa nauttimaan yhdessäolosta herkullisen ruokapöydän ääreen!.

Baskimainen vappubrunssi ke 1.5. klo 11-14 Ravintola Pormestarissa

Pormestarin vappubrunssilla nautitaan keväisistä mauista sekä perinteisistä vappuherkuista.

Äitienpäivänä SU 12.5. herkutellaan kreikkalais-savolaisella mezellä Vaiha Asemalla

Vaihan Aseman äitienpäiväkattauksessa saadaan esimakuja kesän kreikkalais-savolaisesta mezelounaasta.

Äitienpäivän baskimainen noutopöytä SU 12.5. Ravintola Pormestarissa

Ihania baskimaan inspiroimia herkkuhetkiä äitienpäivänä Ravintola Pormestarissa

Pikku Pormestari terassiravintola avaa pikkutorille kesäksi 2024!

Pikku Pormestarissa on luvassa Mikkelin baskeinta tunnelmaa.

Kreikkalais-savolainen mezelounas Vaiha Asemalla 3.6.2024 alkaen

Tervetuloa makumatkalle Vaiha Asemalle Mikkelin rautatieasemalle. Lounaspöytään on katettu herkulliset mezealkuruoat, päivittäin vaihtuva kreikkalais-savolainen lämmin pääruoka sekä jälkiruoka.